Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Opas

 

Oppaasta löydät kaiken tarpeellisen tiedon, enemmissä tai vähemmissä määrin. Olen hyvinkin saattanut unohtaa jotain, joten jos jäi joku kaihertamaan, vetäise hihasta vieraskirjan puolella! ;P

Mistäs aloittaisimme... Säännöt olisivat toki hyvä kerrata näin aluksi jotenn..

Tärkeimmät säännöt

  • The Lost Worldin periaatteellinen ikäraja on 13 vuotta, sillä täällä sallitaan lähes mitä tahansa kirjoitettavaksi(kuitenkin mm. liian tarkat parittelutekstit veks). Yksityiskohtaisia tarinoita on mukavampaa lukea, ne antavat tietynlaisen tunnelman. Jos olet alle 13, liittymistä kannattaa harkita oman sietokykynsä rajoissa!
  • Ikäraja toimii myös roolien selkeyden vuoksi. Kirjoitusvirheistä tarinaa ei ole mukavaa lukea
  • Ei syrjimistä, trollaamista, negatiivistä arvostelua tai kiroilua ilman sensurointia! Pidetään ilmapiiri siivona
  • Jokaisella luomallasi hahmolla kirjoitetaan vähintään kerran kuussa, mielellään useamminkin jottei se tippuisi kärryiltä kokonaan. Olethan muutenkin aktiivinen!
  • Luonnolisestikaan toisten pelaajien dinosauruksia ei tapeta ilman lupaa!
  • The Lost World on luonnollinen roolipeli, täällä vaikuttaa painovoima yms. eikä dinosauruksilla ole ihmisten taitoja tai yliluonnollisuuksia. Ne eivät myöskään osaa kiivetä puihin!
  • Hahmosi voi kuolla lähes missä vain, joten sen ei kannata ottaa turhia riskejä tai saalistaa liian haastavia saaliita. Myöskään joutenpäiväisiä tappeluita ei oteta, sillä sauruksesi kuolee viimeistään haavoihin. Kukaan ei ole kuolematon/voittamaton!

Peli-ideasta

Juonta pelissä ei ole, se määräytyy täysin pelaajien mukaan. Dinosauruskumppanit/-perheet voivat vallata itselleen reviirin ja muodostaa laumoja, laumat voivat yhdistyä, voi syntyä kapinoita, tietyt lajit voivat nousta johtoportaaseen, voi syntyä anarkioita, hybridit voivat aloittaa kapinaa... Kaikki on mahdollista! Älkää kuitenkaan hoppuilko, alku on aina nihkeä :3. Kunhan liittyneitä tulee enemmän, saadaan pelit pystyyn kunnolla ;)

Dinosauruksista

The Lost Worldin dinosaurukset ovat Jurassic Worldin dinosaurusten 'lapsenlapsia', joten niistä ketään ei ole luotu laboratoriossa. Jokainen saa itse avata pähkinän - kuinka lajien kasvu ja kehitys on päässyt jälleen vauhtiin, vaikka JW'en puiston jokainen dino oli naaras? Kuten Anton Siilinen sanoo, tämä on salaperäinen mysteeri >:>. Noh, asiaan!

The Lost Worldissä esiintyy lähes kaikkia dinosauruslajeja. Myös lentoliskoja ja neliraajaisia vesidinoja. Voit siis liittyä myös tyrannosaurilla tai spinosauruksella. Pienimmillä lajeilla ei kuitenkaan kannata liittyä, sillä niillä on lyhyt ikä ja pienet mahdollisuudet elää koko ikäkaari läpi ilman kuolemaa. Vaikka sauruksesi olisi alunperin esim. Triaskaudelta, sillä ei ole väliä. Jokainen laji samaan syyssyn ;3! Dinosaurukset ovat kuten esi-vanhempansa, eli millään lajilla ei ole sulkia, elleivät ne synny DNA- viallisiksi. Lentoliskot voivat olla ainoa poikkeus.

Isla Nublarilla ei esiinny muita raptor- lajeja kuin niin kutsutut deinonyckukset. Jokainen niistä polveutuu Bluesta, joten ne ovat sulattomia, ja niiden oikea lajitermi on raptor. Raptorit ovat syrjäyttäneet muut raptor- lajit, joten siksi niitä ei ole, eikä niitä ole tulossa. Raptorit elävät laumassa! Sen sisällä on hierarkia: alfa ja/tai beta on korkeimmalla arvoasteikolla, ja omega taas on alin. Laumalaiset ja alfapari saavat lisääntyä, mutta omegoilta se on kielletty. Laumalla ei ole tiettyä reviiriä, vaan se liikkuu riistan mukaan. Huomaa, että kun liityt laumaan, et voi olla heti alfa tai beta!

Kasvinsyöjäsaurukset eli herbivoret eivät elä hierarkiassa, mutta ne elävät niityillä suurissa laumoissa. Porukassa eläminen tuo turvaa poikasille ja saalistajalle on enemmän vastuksia. Yksin haahuilevat herbivoret ovat helppo ateria suurelle petosaurukselle.

Lihansyöjät eli carnivoret ovat yksineläjiä, eivätkä ne tapaa toisiaan kuin paritteluaikeissa. Ne pyrkivät muulloin tavatessaan välttämään turhia yhteenottoja, joten on perin harvinaista että ne edes tapaavat. Carnivoreilla ei ole omia reviireitä, vaan ne liikkuvat laajalla alueella vesistojen ja niittyjen välillä. Kun carnivore kerran saalistaa, se yleensä tappaa yhden saaliin josta riittää ravintoa viikosta kolmeen viikkoon riippuen saalistajan koosta. Ne eivät siis saalista päättömästi!

Lentoliskot eli pterosaurukset elävät myöskin suurissa joukoissa, ilman hierarkiaa. Joukko antaa mahdollisuuksia suurempiin saaliisiin ja turvaa. Pterosaurit eivät elä koskaan yksin, mutta niillä ei ole luontaisia vastuksia. He asuvat Triple Crown hotelleissa mosasauruksen altaan rannalla.

Nelijalkaiset vesidinosaurukset eli amphibianit elävät yksin tai ryhmittäin, mosasauruksen altaan kupeessa tai sisemmällä saarta, soissa. Niilläkään ei juuri ole vihollisia, mutta joskus eri lajiset amphibianit varastelevat toisiltaan munia tai riistaa. Useimmat amphibianit muistuttavat enemmän tai vähemmän krokotiileja.

Jokainen JW'eessä esiintynyt dinosaurus(eli esi-vanhemmat) on kuollut jollain tapaa. Tosin mosasaurus on yhä olemassa, NPC- hahmona, ja se lisääntyy. Kuitenkaan mosasaurusta ei ole mahdollista saada hahmoksi!

Jos jokin dinosauruslaji käy liiankin suosituksi, siihen tulee määräraja. Tälä hetkellä raptoreilla ja tyrannosauruksilla on valmiiksi määrärajat!

Dinosaurukset ovat voimakkaita, mutta muistetaan että nekin ovat kuolevaisia. Siis turhia taisteluita tai vaaroihin hakeutumista kannattaa välttää! Dinosaurukset eivät myöskään tuhoa ihmisten rakennuksia, sillä suurin osa tietää niiden antavan turvaa. Ja olisihan romahtavan rakennuksen alle jääminen vaarallista.

Ikähaarukka on sauruslajeilla erilainen, riippuen koosta.

pesäpoikanen nuorukainen aikuinen vanhus
0-5 vuotta (poikanen 5-20 vuotta) 20-40 vuotta 40-70 vuotta 70-80 vuotta

Tämä on erittäin keskivertaistettu ikähaarukka sauruksilla. Suuremmat dinot, kuten pitkäkaulaiset herbivoret elävät huomattavasti pidempään(noin 150-200-vuotiaiksi), pienemmät kuten lentoliskot elävät lyhyempään(50-vuotiaiksi). TLW'eessä otetaan myös käytännöksi ikäännytys, joka tarkoittaa sitä, että jokaisen kuun 30. päivä dinosaurusten ikään lisätään 2 kk. Näin ikää ei itse tarvitse muokata. Dinosaurus on vain aikuisiässä lisääntymiskykyinen.

Löysin lisäksi vielä aivan erinomaiset animaatiot carnotauruksesta ja spinosauruksesta, jotka täsmentävät suurien lihansyöjien liikkumista kävellen ja juosten.

Näiden alapuolella on myös hassunhauska pikselianimaatio raptorin juoksutavasta, häntä korkealla takana ja pää alhaalla. Jokainen joka on katsonut Jurassic Worldin tietää varmasti kuinka elokuvan raptorit liikkuivat.

  kummastakin c) @maccollo  

                                          

Lisäksi netin syövereistä löysin myös muutaman 3D-kävelyanimaation kasvinsyöjäsauruksista:

Protoceratops  , Brachiosaurus ja Stegosaurus.

Miljöö

Miljööstä eli roolipelialueesta löytyy kuvia ja karttakuva alakategoriasta, mutta kuvissa näkyy vain Visitor Center. Kuitenkin, pelialueena on Isla Nublarin saari. Se sijaitsee Hawaiilla ja on saarista suurin. Dinosaurusten ei ole mahdolista päästä saarelta pois, ei edes ihmisten mukana.

Saaren ilmasto on lämmin, välillä helteinen. Kesällä on sadekausi, talvella on niin sanottu kuivakausi. Tosin silloinkaan ei ole niin kuivaa että kasvit kuihtuisivat, vesien pinta vain laskee ja meren ranta vetäytyy hieman. Vuodenaikojen vaihtelua ei ole havaittavissa, sillä saari on lähellä päiväntasaajaa.

Saaren alkuperäinen eläimistö on melko vähäinen, lajistoon kuuluu mm. eri kokoisia jyrsijöitä, monenkirjavia lintuja ja Amerikasta tuotuja kauriita. Dinosauruksilla ei kuitenkaan ole tapana aterioida niillä. Kasvisto on tyypillinen trooppisen alueen lajisto, on palmuja, lehtipuita, kaikenkokoisia puskia ja pensaita, liaaneja.. You got the point, right?

Jurassic Worldistä jäi jäljelle lähes kaikki rakennukset. Raptoreiden aitaus, nk. lintuhäkki, Indominus rexin aitaus, Visitor Center kaikessa komeudessaan, Monorail ja monia muita rakennuksia. Niitä saurukset käyttävät jossain määrin pesimiseen ja ravinnonhankintaan, mutta muuten ne antavat rakennusten olla. Etenkin lintuhäkki on suosittu pesimispaikka.

Suhteet ja lisääntyminen

Jotta The Lost World ei kaatuisi saurusten sukupuuttoon kuolemiseen, tarvitsemme me suhteita! Melkein minkä vaan laisia suhteita saa olla ja ne ovat jopa toivottuja! Kuitenkin vain saman lajin edustajat voivat saada poikasia, jottei syntyisi pahamaineisia hybridejä(näistä lisää alempana). Kumppani saa olla keksitty, mutta liittyneiden väliset suhteet ovat paljon mielenkiintoisempia! Oli kumppani sitten keksitty tai liittyneen hahmo, se tulee pelin aikana.

Saurukset voivat lisääntyä milloin tahansa, mitään 'kiima-aikaa' ei ole. Jokaiselle syntyvälle poikaselle on oltava pelaaja sovittu, ja sen takia näistä kannattaa puhua chatissa jo hyvissä ajoin! Munat munitaan vähintään kolme päivää parittelun jälkeen, ja niitä haudotaan vähintään viikko. Munia saa syntyä enintään viisi samaan pesään. Pesä-poikaset pysyvät pesässä ja sen läheisyydessä, ja kummatkin vanhemmat / koko lauma osallistuvat poikasten ruokkimiseen ja suojelemiseen. Kun poikaset ovat kasvaneet tarpeeksi, ne lähtevät kulkemaan lauman mukana, ja saattavat erota siitä vielä vanhempina.

Raptorit munivat munansa virtaavavan veden ääreen, kasvinsyöjät niitylle ja suuret petodinot veden ääreen tai vuorille. Pesät ovat yleensä maan tasolla oksista kasattuja tai suoraan maahan kaivettuja.

Hybridit

!!hybridit ovat avoinna!!

Hybridideitäkin on mahdollista saada The Lost Worldissä. Hybridimunia syntyy harvoin, ja yleensä vahingossa. Kun kaksi eri sauruslajia, mutta saman lahkon(carnivore, herbivore...) edustajaa niin sanotusti pariutuvat, kehittyy siitä hybridimuna. Hybridimunien kehittyminen kuoriutuminen kestää kauemmin kuin muiden, mutta fyysinen kehitys on tavallisia dinosauruksia kaksi vuotta nopeampaa. Hybrideillä on myös pidempi elinikä, elleivät ne ehdi tappamaan itseään jossain vaiheessa.

Hybridit ovat kooltaan kookkaampia kuin tavalliset dinot, ja ne ovat kokonaan tai osittain sulattomia. Niillä on myös enemmän fyysisiä taitoja kuin 'normeilla'. Huomaa kuitenkin, että hybridit eivät tapa ja tuhoa kuten JW'een Indominus, sillä nämä hybridit ovat kasvaneet siviilisaatiossa. Niistä tulee näin ollen mielentilaltaan tavallisia sauruksia.

Hybridit ovat lisääntymiskykyisiä, ja ne voivat lisääntyä kerran kahdessa kuukaudessa ympäri vuoden. Vain saman lajin edustajat voivat pariutua. Hybridimunat ovat tavallisia munia selvästi suurempia ja kirjavampia. Munia kannetaan viisi päivää ja niitä haudotaan yhdeksän päivää. Hybridimunia voi kerralla syntyä enintään kolme.

Jokaisen lajin nimessä on linkki, josta näkee itse kunkin kuvan. Kuvien pääasialliset copyt kuuluu Jurassic World: The Game.

Hybridilajeja

Indominus rex (carnivore: tyrannosaurus rex ja raptor)

Stegoceratops (herbivore: stegosaurus ja triceratops)

Spinoraptor (carnivore: spinosaurus ja raptor)

Ostaposaurus (amphibian: ostafrikasaurus ja microposaurus)

Pachyceratops (herbivore: nasutoceratops ja pachycephalosaurus)

Diplotator (amphibian: diplocaulus ja irritator)

Hybridejä on muitakin, mutta katsotaan miten peli lähtee kehittymään vai lähteekö ollenkaan.

©2019 The Lost World - suntuubi.com